gyumolcsbolt.hu
Gyümölcs, a természetes vitaminforrás


Gyümölcs megfogalmazása

Gyümölcsnek általában az emberi fogyasztásra nyersen és frissen alkalmas terméseket és álterméseket tekintik. A köznyelv többnyire megszorítóbb értelmű, és csak a fás növényeken termő gyümölcsöt tekinti gyümölcsnek, (az édes ízt is társítja), míg a tágabb definícióba beleférnek a dinnyék, de akár a frissen fogyasztott paradicsom is.

A lágyszárú, egyéves növény frissen és nyersen fogyasztható terméseit tehát innen nézve inkább gyümölcsnek, a termesztéstechnológia felől inkább zöldségnek szokás nevezni.

gyümölcs

(A gyakorlatias választóvonal leginkább az, hogy az adott kultúrkörben jellemzően inkább nyersen, vagy főzve-sütve fogyasztják-e.) A "legközepebb" határeset a szamóca (földieper), amelynek az áltermését esszük, lágyszárú, de többéves növényről.

"Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%BCm%C3%B6lcs#Term.C3.A9s.2C_vagy_gy.C3.BCm.C3.B6lcs"

<< Vissza
Ajánlott
Oldalak
alma ananász banán eper gránátalma gyümölcs gyümölcsök körte vitamin
SMTP.hu
DOMAIN NAGYKER - DOMAINEK KERESKEDELMÉVEL FOGLALKOZÓ KIKÖTŐ
Bérlet
Vásárlás
Hirdetnék